Джон Малкович ще поставя в Народния театър през следващия театрален сезон (2024/2025 г.),

...
Джон Малкович ще поставя в Народния театър през следващия театрален сезон (2024/2025 г.),
Коментари Харесай

Джон Малкович ще поставя Бърнард Шоу в Народния

Джон Малкович ще слага в Народния театър през идващия сценичен сезон (2024/2025 г.), оповестяват от трупата. Световноизвестният американски артист, режисьор и продуцент идва у нас в подготовка на бъдещия си спектакъл „ Оръжията и индивидът “ на Бърнард Шоу.  Това е било контрактувано в границите на поредност от диалози сред Малкович и шефа на Народния спектакъл Васил Василев. Това е първият от няколко идни взаимни плана сред режисьора и театъра, настояват от културната институция, която в последно време постоянно влиза в новините с напрежението и свадите в нея.

Предварителните срещи с трупата на Народния спектакъл ще са през новия сценичен сезон (2023/2024), а подготовките би трябвало да започнат през септември 2024 година

Действието на комедията „ Оръжията и индивидът “ на Бърнард Шоу се развива в България, като по-голямата част от героите са българи. В основата на сюжета е борбата при Сливница по време на Сръбско-българската война през 1885 година „ Оръжията и индивидът “ се играе за първи път през април 1894 година в Лондон.

През февруари Джон Малкович гостува на сцената на Народния спектакъл, дружно с една от най-популярните литовски актриси – Ингеборга Дапкунайте в спектакъла „ В самотата на памуковите полета “ от Бернар-Мари Колтес, на режисьора Тимофей Кулябин.

Оскарас Коршуновас и Тимофей Кулябин идват в България в подготовка на бъдещите си спектакли за огромната сцена на Народния спектакъл, напомня Българска телеграфна агенция. До края на юли световноизвестните режисьори поредно ще имат предварителни срещи с артисти и други  представители на Народния спектакъл във връзка със спектаклите. Текстовете, които ще бъдат сложени, към този момент са определени, а министър председателите ще бъдат през сезон 2024/2025 година За Коршуновас това ще бъде първи театър, основан в България, с български артисти. Кулябин към този момент сложи „ Нора “ по Хенрик Ибсен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР